Biologinis stimuliatorius Ferbanat

FERBANAT L yra naujos kartos biologinis stimuliatorius, gaminamas iš biologiškai švarios natūralios žaliavos – vermikomposto (pūdinio iš sliekų perdirbtų organinių atliekų), naudojant šiuolaikines technologijas, kurių pagalba gaminamas unikalus preparatas. Preparatas  rentabilus naudotojui, jį paprasta naudoti.

FERBANAT L galima apdoroti įvairių augalų sėklas prieš sėją ir tręšti augalus visą vegetacijos  laikotarpį. Tai ypač efektyvi natūrali priemonė, suaktyvinanti augalų augimą ir apsaugines galias, kurios padidina jų bendrąjį atsparumą, taip pat atsparumą aplinkos stresui ir ligoms.

 

Preparatą laikyti vėsioje, vaikams neprieinamoje vietoje, atskirai nuo maisto produktų ir vaistų. Dirbti mūvint pirštines, patekus į akis – plauti tekančiu vandeniu. Pakuotė turi būti utilizuojama. Garantinis laikotarpis – 18 mėnesių.  Pagaminta pagal UAB „Aljara“ (Lietuva) technologiją.

 

Augalai

Vartojimo laikotarpiai (purškimui)

Vartojimo normos

Rekomenduojama tirpalo koncentracija

Visi augalai

Sėklos, gumbai, svogūnėliai

 

 

0,6-1,0   l

1 t sėklų

1:10 – 30

Kviečiai, miežiai, avižos, rapsai, kukurūzai

Antro, trečio lapo išaugimas

 

 

Javų  krūmojimosi  pradžia

1–2 1 ha-1

 

 

1–2 l 1 ha-1

1:200

Bulvės

20–25 cm  bulvienojų aukštyje;

 

Po žydėjimo.

2 l 1 ha-1

 

2 l 1 ha-1

1:200

Cukriniai runkeliai,

 

pašariniai runkeliai, burokėliai, morkos

3-4 lapelių tarpsnyje

 

8-10 lapelių tarpsnyje

Po 30-40 dienų

1–2 l 1 ha-1

 

2–3 l 1 ha-1

2–3 l 1 ha-1

1:200

Pomidorai, paprikos, baklažanai

Daigai

 

Iki žydėjimo pradžios

2–3 l 1 ha-1

 

2–3 l 1 ha-1

1:200

Agurkai,

 

aguročiai, moliūgai

Daigai

 

Iki žydėjimo pradžios

2–3 l 1 ha-1

 

2–3 l 1 ha-1

1: 200

Kopūstai

Daigai

 

Kopūstų galvų formavimosi pradžia

1–2 l 1 ha-1

 

2–3 l 1 ha-1

1:200

Obelys, kriaušės, vyšnios, slyvos, abrikosai, persikai ir kt. Vaiskrūmiai (agrastai serbentai, avietės ir kt.)

Pavasarį prieš sprogstant pumpurams

 

Pilnai susiformavus lapui

Prieš pat žydėjimą

2-3 dienos po žydėjimo

Susiformavus 25-30 proc. vaisiui

Iškart po derliaus nuėmimo

Rudenį, kol lapai žali.

 

1:200

Svogūnai, česnakai

Sudygus

 

Susiformavus stiebams

1–2 l 1 ha-1

 

2–3 l 1 ha-1

1: 200

Braškės

Pavasarį prasidėjus vegetacijai (po šalnų);

 

Prieš žydėjimą;

2–3 dienos po žydėjimo

Uogai užaugus 20-30proc. dydžio

Po derliaus arba rugsėjo mėnesį

2–4 l 1

 

2–4 l 1 ha-1

2–4 l 1 ha-1

2–3 l 1 ha-1

1: 200

Žalumyninės daržovės,

 

lapinės daržovės

Daigai

 

vegetacijos pradžia

2–3 l 1 ha-1

 

2–3 l 1 ha-1

1: 200

Vejos, gėlynai

Purkšti kas mėnesį

2–3 l 1 ha-1

1: 200